Čitaj mi

AMBASADOR ITALIJE U POSETI NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Svečanoj sali Gradske kuće ambasadora Italije u Republici Srbiji NJ.E. gospodina Đuzepea Manca. Gradonačelnik Vučević je tom prilikom ambasadoru Italije poželeo dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo njegovom posetom, a ambasador se zahvalio na srdačnom prijemu i naglasio da su međunarodni kontakti od velikog značaja za jačanje razvojnih potencijala grada.

Gradonačelnik i ambasador Italije su se u razgovoru složili da je privlačenje novih investicija glavni uslov za poboljšavanje ekonomskih prilika, odnosno životnog standarda građana, a da je upravo na tom polju moguća saradnja gradova Italije sa Novim Sadom. Ambasador je tom prilikom istakao učešće italijanskih kompanija na sledećem Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu u maju 2014. godine, što će dodatno ojačati uzajamnu saradnju na privrednom nivou.

Gradonačelnik je izrazio spremnost za nastavak i intenziviranje saradnje sa Republikom Italijom kroz sporazume i projekte u narednom periodu, a kao jedan od najvažnijih gradonačelnik je naglasio realizaciju investicije italijanske kompanije K314 koja je odlučila da njena prva investiciona lokacija van Italije bude upravo Novi Sad, jer je u njemu pronašla odgovarajućeg partnera i potrebnu infrastrukturu za proizvodnju i montiranje elektronskih ploča i elektronskih sklopova.

Ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco izjavio je da Srbija, kao i Grad Novi Sad za italijanske privrednike predstavljaju pouzdane partnere i bazu pogodnu za nastupanje ka drugim tržištima i izrazio zadovoljstvo što i na polju obrazovanja i nauke postoji uspešna kooperacija dve zemlje koja se sve više produbljuje.

Novi Sad, 6. novembar 2013. godine