KULTURNI CENTAR NOVOG SADA

Kulturni centar Novog Sada, nekada «Tribina mladih», izrastao je na tradiciji dugoj preko pedeset godina i jedna je od najvećih i najznačajnijih kulturnih institucija interdisciplinarnog i multimedijalnog karaktera u Novom Sadu i Vojvodini.
Naše polje delovanja obuhvata promovisanje i kreiranje filmskog, scenskog, muzičkog, likovnog stvaralaštva, književnosti, društvenih i drugih tribina, interdisciplinarnih i multimedijalnih projekata, akcija i manifestacija, uz to izdajemo časopis za književnost i teoriju »Polja« i organizujemo četiri prestižna internacionalna festivala – PROZE FEST (festival proze – april) INFANT (alternativni i novi teatar – jun), NOVOSADSKI JAZZ FESTIVAL (novembar) i EURO-IN (evropski i nezavisni film – decembar).

Svoje programske delatnosti realizujemo preko redakcija:

Filmska redakcija
Kreirajući i negujući filmski repertoar, ova redakcija posebno mesto daje prezentovanju stvaralaštva autora sa estetski visokom i autorski individualnom svešću (autorski film), nezanemarujući brojne festivale i filmske manifestacije (DANI ITALIJANSKOG FILMA, SINEMANIJA, FESTIVALI DOKUMENTARNOG I KRATKOMETRAŽNOG, AUTORSKOG, EKOLOŠKOG .... FILMA). Takođe posebnu pažnja obraća na širenje filmske kulture, organizovanjem filmskih tribina i nekomercijalnih ART Cinema programa, kao i kinofikacije. EURO-IN je autentična filmska manifestacija otvorene forme, koja prezentuje savremeni evropski i nezavisni svetski film bez žanrovskih, tematskih ili ograničenja u umetničkoj formi, koja nailazi na veliko interesovanje kako sineasta, tako i ljubitelja filma.

Muzička redakcija
Prezentuje muzičko stvaralaštvo mladih muzičkih stvaralaca (kompozitora,instrumentalista, orkestara) i stvaralaca koji su u žiži interesovanja domaćih i stranih koncertnih scena u oblasti seriozne, klasične, jazz i bluz muzike. Najveći broj programa ove redakcije nema komercijalni karakter. Novosadski jazz festival je visokim standardima svojih sadržaja ( glavni koncertni program, workshops, izložbe, jazz meeting, video info, jam session), načina pripreme i realizacije, visoko rangiran na mapi evropskih jazz festivala i već je postao željena destinacija najeminentnijih muzičara iz naše zemlje, Evrope i sveta, kao i publike koja sve više pristiže i iz drugih, bližih i daljih, gradova.

Scenska redakcija
Baveći se prevashodno novim i alternativnim teatrom Redakcija scenskog programa posebnu pažnju poklanja produkciji scenskih projekata i njihovom plasiranju u Srbiji. U saradnji sa drugim redakcijama, poslenicima i poklonicima teatra pruža uvid u savremene pozorišne tokove organizujući radionice, tribine, objavljujući publikacije ili predstavljajući ugledne pozorišne stvaraoce. INFANT – Internacionalni festival alternativnog i novog teatra postao je tačka susretanja stavaralaca koji pozorišnu umetnost promišljaju na drugačiji i nov način. Ovo je jedini festival toga tipa u zemlji , autentičan i veoma uvažen u drugim evropskim zemljama, među umetnicima i kritičarima koji prate najnovije tendencije u oblasti scenskog stvaralaštva. Program ove redakcije takođe nema komercijalni karakter.

Redakcija časopisa »Polja«
Pored časopisa za književnost i teoriju »Polja«, koji se, po oceni književne kritike, čitalaca i samih književnih stvaralaca, nalazi baš u samom vrhu književnih časopisa u nas, ova redakcija pokreće i nove edicije, pa se izborom tema i odabirom književnih stvaralaca i dela upisuje u red zanimljivih i nesvakidašnjih izdavača.

Redakcija govornog programa
Baveći se organizovanjem književnih tribina i promocija, ova redakcija ima za cilj da književnoj publici predstavi savremena kretanja u našoj književnosti prezentujući dela najeminentnijih autora, dajući prednost nagrađenim delima, kao i delima mladih, još neafirmisanih pisaca. U okviru ove redakcije promovišu se i publikacije najraznovrsnijeg sadržaja. Sve promocije, iako visokog estetskog kvaliteta, spadaju u nekomercijalne.

Redakcija likovnih programa
Raznorodnim programom i akcijama ova redakcija nastoji da promoviše autore mlađe i srednje generacije kao i nove oblike likovnog izražavanja. U različitim galerijskim prostorima ova redakcija realizuje tokom godine stotinak izložbi koje nemaju komercialni karakter, a organizator je i najveće godišnje likovne manifestacije u Novom Sadu – Novosadskog salona.

Pored programa sopstvenih redakcija Kulturni centar Novog Sada realizuje brojne programe u saradnji sa ostalim činiocima kulture u gradu.

www.kcns.org.yu, e-mail: kcns@eunet.yu; kcnsinfo@eunet.yu
Telefonska centrala: 021/528-972, faks: 021/25-168

Direktor i glavni i odgovorni urednik
Laslo Blašković
Tel. 021 528 972 ; 021 520 444
E-mail: kcns@eunet.yu

Vasa Timotijević, odgovorno lice
Tel. 021 520 444

Redakcija filmskog programa
Đorđe Kaćanski, urednik filmskog programa
Tel. 021 528 346
E-mail: kcns@eunet.yu

Redakcija scenskog programa
Simon Grabovac, urednik scenskog programa i
Internacionalnog festivala alternativnog i novog teatra
Tel. 021 423 770, 672 3149
E-mail: infant@eunet.yu

Izdavačka delatnost
Alen Bešić, urednik časopisa za književnost i teoriju 'POLjA'
Tel. 021 672 3148
E-mail: poljans@eunet.yu ; polja@neobee.net

Redakcija govornog programa
Nedeljko Mamula, odgovorni urednik književnog programa Tel. 021 524 584
E-mail: jazzlitt@eunet.yu ; nsprosefest@yahoo.com
Đorđo Sladoje, urednik govornog programa
Tel. 021 672 3148
E-mail: kcns@eunet.yu

Redakcija likovnog programa
Maja Erdeljanin, urednik likovnog programa i
programa u Likovnom salonu Kulturnog centra Tel. 021 529 235
E-mail: likns@eunet.yu

Ksenija Rudić, urednik programa u Malom likovnom salonu
Tel. 021 525 120
E-mail: mlskcns@eunet.yu

Redakcija muzičkog programa
Vesna Kaćanski, urednik muzičkog programa i Novosadskog džez festivala
Tel. 021 527 852
E-mail: jazzlitt@eunet.yu

Marketing menadžer
Mirsad Avdić
Tel. 021 521 742
E-mail: kcnsmarketing@eunet.yu

Sekret Kulturnog centra
Snežana Komar
Tel. 021 522 736

Odnosi s javnošću
Nada Selaković
Tel. 021 420 683
E-mail: kcnsinfo@eunet.yu

Zoran Dokić, organizator
Tel. 021 525 720

Vesna Stanišić, organizator
Tel. 021 525 720

Ivanka Tsausi, organizator programa u Malom likovnom salonu
Tel. 021 525 120

Programske službe
Sibina Rukavina, sekretar programa
Tel. 021 528 972

Milja Petrović, sekretar redakcije časopisa 'POLjA'
Tel. 021 522 736
E-mail: poljans@eunet.yu ; polja@neobee.net

Administracija
Zorica Mijić, šef računovodstva
Tel. 021 525 539
E-mail: kcnsracunovodstvo@eunet.yu

Aleksandra Spasojević, stručni saradnik za finansije
Tel. 021 420 683