Читај ми

ВУЧЕВИЋ ОБИШАО ДЕЖУРНЕ СЛУЖБЕ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је дежурну службу ЈГСП „Нови Сад“, као и припаднике Војске, Ватрогасне бригаде, Полицијске управе и запослене у Заводу за хитну медицинску помоћ који се старају о заштити здравља и безбедности грађана у новогодишњој ноћи.

- Поносан сам на рад запослених у Заводу за хитну медицинску помоћ. Ретко их помињемо, иако су битна карика у ланцу здравственог система, што се посебно види када је потребна њихова хитна реакција. Желим да им се захвалим на свему што су учинили и ове и претходних година. Поред тога што смо изградили овај велелeпни објекат, заједно са Покрајином Војводином, овог пута набавили смо им три нова возила за хитне интервенције и за превоз пацијената на дијализу. Према речима директора Завода, купљена је најбоља опрема која задовољава све потребе да најургентније реагују и пруже адекватну здравствену заштиту онима којима је то потребно. Посетили смо и ЈГСП „Нови Сад“ где смо у нове радионице уложили 80 милиона динара, за изградњу нових хала и реконструкцију оних које су грађене осамдесетих година. Најважније је да су људи који тамо раде задовољни. Посебно ме радује апликација за мобилне телефоне која је бесплатна за грађане да могу да виде станице, линије и кретање аутобуса у реалном времену, јер настојимо да пратимо нове генерације и њихове потребе. Сваки аутобус је повезан са диспечерским центром што је веома важно за функционисање јавног превоза. Захвални смо полицајцима, ватрогасцима и војсци, пред нама је изазовна ноћ и надам се да ће проћи мирно о чему ћемо известити јавност када 1. ујутро будемо однели поклон првој беби која се роди у новој години. Вечерас нас очекује спектакл на Петроварадинској тврђави и ватромет, и желим свако добро свим грађанима и много здравља и среће у 2022. години – истакао је градоначелник Вучевић и захвалио се представницима медија што обавештавају јавност о активностима Града Новог Сада.

Директор Завода за хитну медицинску помоћ др Богдан Живановић захвалио се градоначелнику на континуираној подршци.

- На истеку је једна од најтежих година за нас, тако да нам помоћ много значи, а посебно што смо ми фирма на точковима, односно наша амбуланта је возило. У 2021. години прешли смо милион и 250 000км по Новом Саду, било је 423 000 телефонских позива Заводу, имали смо око 54 000 интервенција и преко 65 000 транспортних излаза, и тако оборили све рекорде од како Завод постоји. До 15. децембра било је 6831 излаз код ковид позитивних пацијената, што је дупло више него 2020. године. Новосађанима желим добро здравље, али и да се вакцинишу да бисмо и ми имали мање посла – нагласио је др Живановић.

Нови Сад, 31. децембар 2021. године