Читај ми

УНАПРЕЂЕЊЕ ЗДРАВСТВЕНЕ ЗАШТИТЕ ЗА НОВОСАДСКЕ СТУДЕНТКИЊЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствоваo je предаји гинеколошког стола намењеног и за преглед особа са инвалидитетом Заводу за здравствену заштиту студената у Новом Саду.

- Настављајући активну политику подршке свим здравственим установама којима је оснивач Град Нови Сад, као и здравственим установама на територији града, из буџета Града је за ову годину издвојено 1.700.000 динара за куповину гинеколошког стола за особе са инвалидитетом, који је дат на коришћење Заводу за здравствену заштиту студената у Новом Саду. Град је веома поносан на све активности које Завод предузима пружајући здравствену заштиту за десетине хиљада студената, уз свакодневно демонстрирање посвећености и озбиљности у раду. Здравствена заштита за особе са инвалидитетом је једно од осетљивијих питања, не само у оквиру здравствене, већ и социјалне политике и зато мислим да је овим потезом учињен корак напред на оба поља. Град и Завод су заједнички 2013. године санирали штету на крову ове установе, а 2014. смо средствима Града проширили и капацитете Завода за нових 280 квадратних метара, чиме смо омогућили још квалитетније пружање услуга студентима у погледу здравствене заштите - рекао је градоначелник Вучевић и додао да ће Град наставити да пружа подршку свим здравственим установама у граду.

Директор Завода за здравствену заштиту студената у Новом Саду проф. др Веселин Дицков се захвалио Граду Новом Саду на континуираној подршци и истакао велики значај набавке најсавременијег гинеколошког стола.

- Завод пружа здравствене услуге за 77 000 студената, односно 61 000 са Универзитета у Новом Саду  и 26 000  студената са свих приватних акредитованих Универзитета. Градска управа за здравство је препознала квалитет рада и могућности које Завод може да пружи, те последњих година улаже значајна средства у нашу установу. Нови Сад је локална самоуправа која се веома одговорно односи и према установи чији није оснивач, и брине о будућности свих својих грађана, посебно о најосетљивијој популацији, а то су девојке с инвалидитетом – рекао је проф. др Дицков.

Кабинет за гинекологију Завода за здравствену заштиту студената у Новом Саду је сада опремљен најсавременијим гинеколошким столом који постоји на овим просторима и потпуно је дигитализован. Тиме је омогућен адекватан преглед свих студенткиња, укључујући и оне са неким обликом инвалидитета или са акутним повредама.

Нови Сад, 7. децембар 2015. године