Читај ми

„ТРКА МИРА“ У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин дочекао је интернационални тим „Трке мира“ која је на свом путу ка Црном мору прошла кроз Нови Сад. Ове године „Трка мира“ ће пратити ток Дунава који је проглашен „Реком мира“ у склопу међународног пројекта свих подунавских земаља, који су у нашој земљи подржали Министраство Трговине, туризма и телекомуникација и Народна скупштина Републике Србије.

- Град Нови Сад је поносан што је део једне овакве спортске и мировне манифестације која се одржава искључиво са циљем да промовише и подстиче мир, пријатељство и разумевање међу људима, без обзира на њихову расну, верску, политичку или националну припадност. Идеја мира је универзална и трајна вредност која спаја све народе и доприноси успостављању једног лепшег и хуманијег света. Преносећи бакљу из руке у руку желимо да на симболичан начин пружимо наш допринос миру у свету и да од срца пошаљемо поруку добре воље и спремности да снове о бољој и светлијој будућности претворимо у стварност - рекао је Огњен Цвјетићанин и позвао све грађане и спортисте да се придруже овом догађају.

Ова трка ће у нашој земљи трајати до 2. јула и за тих осам дана проћи ће кроз Бачку Паланку, Нови Сад, Сремске Kарловце, Инђију, Стару Пазову, Нову Пазову, Београд, Гроцку, Смедерево, Пожаревац, Kостолац, Велико Градиште, Голубац, Доњи Милановац, Kладово и Неготин. У свим местима ће за учеснике „Трке мира“ бити организован и пригодан културно-уметнички програм.

Нови Сад, 25. јун 2022. године