Читај ми

СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ 80. MЕЂУНАРОДНОГ ПОЉОПРИВРЕДНОГ САЈМА Обраћање градоначелника Милоша Вучевића

Поштовани председниче Владе Републике Србије, господине Дачићу,  Ваше екселенције, представници Владе Републике Србије, даме и господо,

Пољопривредни сајам постао је једна од најзначајнијих привредних и економских манифестација не само у Новом Саду, и  у нашој земљи, већ и у овом делу Европе. О томе сведоче хиљаде излагача, као и  пословни подухвати  који буду остварени сваке године на сајму.

Пољопривреда је основна привредна делатност у Војводини, па тако и ова приредба заузима посебно место на мапи дешавања. Град Нови Сад је поносан што ће и ове године угостити људе из читавог света. 

Поред домаћих, на сајму ће се представити излагачи из преко 50 земаља света, због тога је Пољопривредни сајам  прилика да остваримо контакте и сарадњу са пословним партнерима и  на тај начин убрзамо и развој самог града.  Трудићемо се да представимо Нови Сад као прави пословни амбијент вредан улагања и покажемо да смо спремни да одговоримо на све изазове.

У времену финансијске кризе, важно је да наставимо да улажемо у пољопривреду, и да привлачимо стране инвеститоре, а ова сајамска манифестација је право место за то.

Посебно ми је задовољство што је овом јубиларном 80. сајму Пољопривреде земља партнер Хрватска и уверен сам да ће такав вид сарадње резултирати обостарном користи, на опште задовољство.

  Свим учесницима желим успешан посао, а свим гостима угодан боравак у Новом Саду.

Хвала.