Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА НОВОСАЂАНКУ ИЗАБРАНУ ЗА ХЕРОИНУ ВЕЛИКОГ СРЦА

Шеф Кабинета градоначелника Новог Сада Жарко Мићин и његова заменица Ана Лекић примили су данас у Градској кући Видосаву Блажевић, Новосађанку која је гласовима суграђана на конкурсу „Они су хероји“, у организацији ЕУ Делегације у Србији и  Фондације „Ана и Владе Дивац“ изабрана за хероину.

На основу тог конкурса, грађани су имали прилику да бирају десет најистакнутијих појединаца, своје хероје и хероине, а Видосава Блажевић једна је од њих десет. Њу су грађани подржали са 4.749 гласова. Основни циљ конкурса је био дa сe прeпoзнajу и нaгрaдe пojeдинци кojи су пoкaзaли нeсeбичну eнeргиjу и пoсвeћeнoст зajeдници, a свojим дoбрим дeлимa представљају примeр чoвeкoљубљa и сoлидaрнoсти.

Видосава Блажевић је медицинска сестра запослена у Клиничком центру Војводине која се током 2021. године истакла својом посвећеношћу и хуманим делима, а поред стручности, она својим пацијентима свакодневно пружа осмех, наду и веру у боље сутра и баш зато је она препозната као хероина великог срца.

Пријему у Градској кући присуствовала је и шефица ЕУ инфо центра у Новом Саду Јелена Анђеловски, као и Урош Делић из Фондације „Ана и Владе Дивац“, а представници Града су том приликом хероини Видосави Блажевић, уручили пригодан поклон у знак захвалности.

Нови Сад, 2. јун 2022. године