Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕНА НОВA УПРАВА КОШАРКАШКОГ КЛУБА „ВОЈВОДИНА“

Нова управа Кошаркашког клуба „Војводина“ представљена је данас на конференцији за новинаре одржаној у СПЦ „Војводина“. Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин је том приликом рекао да се Град Нови Сад свим срцем залаже да помогне сваком спортском удружењу.

- Град Нови Сад броји преко шест стотина спортских удружења чији је значај препознат захваљујући политици градоначелника Милоша Вучевића који подржава све оне који, својим радом и залагањем у спорту, на најбољи могући начин проносе име Новог Сада. Наш град је расадник кошаркашких талената и желимо да им обезбедимо најбоље услове за тренирање у КК „Војводина“, и да велика дворана СПЕНС-а буде домаћин одличним кошаркашима и место где се игра врхунска кошарка - рекао је Огњен Цвјетићанин.

Нови председник КК „Војводина“ Жељко Ребрача је истакао да му је велика част и одговорност што је постављен да води најстарији кошаркашки клуб.

- Са својим сарадницима желим да унесем нову енергију и да временом вратимо КК „Војводина“ где јој је место – у врх домаће кошарке. Имамо велику подршку Града Новог Сада на челу са Милошем Вучевићем који је препознао значај и намеру да се врхунска кошакрка врати у наш град. Нови Сад заслужује јак кошаркашки колектив. За почетак, треба да се базирамо на квалитетном раду с младима, да талентовану војвођанску децу задржимо, како не би прерано одлазила у друге клубове, да одавде излазе неки нови репрезентативци - рекао је Ребрача и додао да постоји намера да КК „Војводина“ у року од четири или пет година игра АБА лигу.

Тренер КК „Војводина“ Милош Исаков Ковачевић је исказао задовољство што му указано поверење да се оствари у улози првог тренера у клубу.

-Пред нама је петогодишњи план који смо зацртали и огроман рад и труд којим ћемо настојати да вратимо Нови Сад у регионалну кошаркашку лигу- рекао је Милош Исаков Ковачевић.

Кошаркаш Марко Љубичић је нагласио да је као играч додатно мотивисан планом рада који му је предочио Ребрача и да ће заједно са својим тренером и тимом дати све од себе да се КК „Војводина“ врати тамо где јој је место.

Нови Сад, 16. јун 2022. године

.