Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ „КУЛТТУРА“

У присуству представника медија и организатора културних догађаја, у Културном центру Новог Сада одржана је конференција на којој је представљен веб-портал „КултТура“. Овај пројекат представља регистар културних дешавања на територији Новог Сада и реализује се у оквиру кандидатуре Града Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године. Конференцији је присуствовао члан Градског већа за културу Вања Вученовић који је истакао да ће овај пројекат указати на то колико је култура у Новом Саду разноврсна, али и јединствена.

- Нови Сад има изузетно богату културну сцену и један од наших приоритета је да ту културу учинимо приступачном свим нашим суграђанима, као и гостима нашег града. Веома ми је драго што смо добили сајт који ће допринети том нашем циљу и показати колико је Нови Сад културолошки развијен. Позивам све културне институције, организације, али и појединце да се одазову позиву, учествују у пројекту и допринесу бољој обавештености- изјавио је Вања Вученовић.

Према речима директора Културног центра Новог Сада Андреја Фајгеља потреба да за јединственим календаром културних дешавања искристалисала се приликом организовања бројних партиципативних догађаја у оквиру кандидатуре за Европску престоницу културе. Директор је изразио наду да ће целокупна културна јавност учествовати у попуњавању садржаја на порталу и тако помоћи да он успешно заживи.

Веб портал „КултТура“ је званично почео са радом 15. марта ове године. Корисници портала могу сами да додају нове садржаје, а све информације доступне су на српском и енглеском језику. Културне догађаје могуће је претраживати по датуму, категоријама или локацији.

Нови Сад, 31. март 2015. године