Читај ми

ПОТПИСАН УГОВОР О ПРИВРЕМЕНОМ УСТУПАЊУ СИСТЕМА ЗА СНИМАЊЕ САОБРАЋАЈА

Уговор о привременом уступању система за снимање саобраћаја између компаније „Balkan road control“ d.o.o., Града Новог Сада и Полицијске управе Нови Сад закључен је у Градској кући, а потписници су били члан Градског већа за саобраћај и путеве Немања Вукчевић, начелник Полицијске управе Нови Сад Синиша Радаковић и Перо Андреата из компаније „Balkan road control“ d.o.o.

Члан Градског већа за саобраћај и путеве Немања Вукчевић поздравио је присутне у име градоначелника Милоша Вучевића нагласивши да је безбедност у саобраћају један од најбитнијих чинилаца у функционисању града.

- Компанија „Balkan road control“ препознала је напоре Градске управе за саобраћај у овој области и уступила на коришћење систем, који чине три камере за снимање саобраћаја, без новчане накнаде на шест месеци. Систем је намењен детекцији и документовању саобраћајних прекршаја, понашања учесника у саобраћају, а у циљу веће безбедности и проточности саобраћаја на територији Града Новог Сада. Реч је о најсавременијој технологији која без обзира на временске прилике и услове евидентира прекршиоце. Идеја пројекта није наплата казни од прекршаја возача, већ нам је циљ да утичемо на свест возача, повећамо дисциплину и унапредимо саобраћајну културу - рекао је Немања Вукчевић.

Начелник Полицијске управе Нови Сад Синиша Радаковић захвалио је Градској упарви што је препознала значај и потребе својих суграђана и што ће, кроз овај бесплатан пројекат, унапредити безбедност свих учесника у саобраћају.

Нови Сад, 27. фебруар 2015. године