Читај ми

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ И ГРАДА НОВОГ САДА ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ ДАРОВИТИХ СТУДЕНАТА

Универзитет у Новом Саду и Град Нови Сад и у школској 2021/2022. години, настављају вишегодишњу успешну сарадњу у оквиру активности Фонда за стипендирање и подстицање напредовања даровитих студената и младих научних радника и уметника Универзитета. Тим поводом, у Ректорату Универзитета, члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин и ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић потписали су Споразум о сарадњи између Универзитета и Града. На основу тог Споразума, Град Нови Сад ће у текућој школској години преузети обавезу да обезбеди средства за стипендирање 15 изузетних студената Универзитета у Новом Саду, што је за пет више у односу на прошлу годину.

- Поносни смо на сарадњу са Универзитетом и на заједнички рад у Фонду за стипендирање даровитих студента. Ове године повећали смо број стипендија са десет на 15, а од наредне године Град ће обезбеђивати 20 стипендија. Осим тога, повећали смо износ месечне стипендије Фонда са 17 на 22 хиљаде динара и та сума ће им бити исплаћивана у периоду од 12 месеци. Сматрам да је важно да помогнемо младим људима који се образују и који ће сигурно дати свој допринос друштву, те позивам све друштвено – одговорне компаније да се укључе у рад Фонда и да подрже наше најбоље студенте - изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Дејан Мадић се захвалио Граду што је препознао талентоване студенте и схватио важност тога да се они награде.

- Ове награде су вишеструко важне и много ће значити нашим студентима, као и сама чињеница да је заједница у којој живе и студирају препознала њихов труд и рад - истакао је проф. др Дејан Мадић.

У школској 2021/2022. години, Фонд ће доделити укупно 78 стипендија најбољим студентима Универзитета. Поред Града Новог Сада и свих 14 факултета Универзитета, за стипендије Фонда у текућој школској години, средства су определили и Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност, ДДОР Нови Сад, НИС а.д, Јавно комунално предузеће „Информатика“, Институт за ратарство и повртарство и Синдикат високог образовања Србије.

Нови Сад, 20. децембар 2021. године