Читај ми

ПОЛИЦИЈСКО ОДЕЉЕЊЕ НА НОВОМ НАСЕЉУ ПОЧЕЛО СА РАДОМ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и начелник Полицијске управе у Новом Саду Синиша Радаковић присуствовали су почетку рада Полицијског одељења на Новом насељу у Улици Стевана Хладног.

- Желео бих да захвалим министру Небојши Стефановићу и начелнику ПУ у Новом Саду Синиши Радаковићу на одлуци да после много година почне са радом полицијска станица на Новом насељу. За нас Новосађане, то је веома важан потез на који се чекало годинама и надам се да ће Полицијска управа у Новом Саду веома брзо оспособити за рад у пуном капацитету  ову Полицијску испоставу. Град Нови Сад је спреман да одмах помогне Полицијско одељење са рачунарском опремом и свим другим техничким стварима неопходним за њихов несметан рад. За нас је кључно питање безбедности грађана на Новом насељу, једном од највећих делова града, који годинама чекају да добију Полицијску станицу и надам се да ће на овај начин припадници полиције били далеко присутнији на улицама на Сателиту и на Новом насељу - рекао је градоначелник Вучевић  и додао да се нада да ће веома брзо бити донета нова систематизација која предвиђа Полицијску испоставу на Новом насељу.

Начелник Полицијске управе у Новом Саду Синиша Радаковић рекао је да одлуком министра унутрашњих послова од данас са радом почиње Одељење полиције Ново насеље, што представља само први корак ка успостављању Полицијске испоставе.

- Јуче је на састанку са министром  Стефановићем договорено да већ у понедељак ујутру, у Министарство буду достављени предлози за формирање нове Полицијске испоставе и систематизација нових радних места за Полицијску испоставу Ново насеље. Ми тренутно овде имамо 32 људи на располагању које смо обезбедили прерасподелом кадрова , а очекујемо да ће наш предлог који предвиђа укупно 96 полицајаца бити решен у најкраћем року - рекао је начелник Радаковић и нагласио да је крајњи циљ да се полиција приближи грађанима, да им буде у сваком моменту на услузи и да се безбедност подигне на виши ниво.

Нови Сад, 28. фебруар 2015. године