Читај ми

ПОЧЕЛЕ „ПРАЗНИЧНЕ МРАЗОЛИЈЕ“ НА СПЕНС-У

Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Бранка Бежанов присуствовала је отварању манифестације „Празничне мразолије“ на СПЕНС-у која ће трајати до 24. децембра, сваки дан од 16.00 до 20.00 часова уз поштовање епидемиолошких мера. Манифестацију организује Удружење грађана „Жеља“.

- Град увек поздравља организовање манифестација за најмлађе суграђане, посебно у време празника када сви треба да се подсетимо да су људске вредности најважније вредности. Град Нови Сад води одговорну социјалну политику и брине о свим члановима заједнице подједнако. Посебну пажњу посвећује онима којима је помоћ најпотребнија, и данас је   социјално угроженим грађанима, пензионерима са најнижим примањима и родитељима деце са сметњама у развоју обезбеђена новчана помоћ у износу од 5000 динара. Да би систем социјалне заштите добро функционисао неопходна је сарадња државних институција са невладиним сектором. Кроз тај вид сарадње јачамо узајамну емпатију, солидарност и хуманост које су тако драгоцене у данашње време- рекла је Бранка Бежанов пожелевши свој деци и њиховим родитељима да предстојеће празнике проведу у радости, задовољству и љубави.

Према речима представнице организатора Маје Болехрадски циљ манифестације је да се код деце и младих подстакне одговорно одрастање у духу солидарности, хуманости и креативности.

У оквиру „Празничних мразолија“ биће одржани забавни и ревијални програми, културно – уметнички програми и тематске изложбе, уз учешће ученика основних школа, деце предшколског узраста и штићеника Дома из Ветерника, Свратишта за децу улице, СОС дечјег села из Сремске Каменице и многих других.

Нови Сад, 17. децембар 2021. године