Читај ми

ПОЧЕЛА МАНИФЕСТАЦИЈА „ЛЕДЕНА ШУМА“ У ДУНАВСКОМ ПАРКУ

Шеста по реду, зимска манифестација „Ледена шума“ почела је данас у Дунавском парку. Присутне на свечаном отварању забављали су новосадски „Хаос аниматори“, чланице Клизачког клуба „Војводина“, деца из Хокејашког клуба „НС Старс“ и музички састав „Банда дрвена“, а манифестацију је отворио члан Градског већа за здравство др Драган Стајић.

- Нови Сад је већ увелико окићен и на неколико локација у граду имамо манифестације које дух и традицију божићних маркета доносе у наш град. Сигуран сам да ће и „Ледена шума“ својим садржајима, пре свега дивним клизалиштем улепшати деци празничне дане и зимски распуст. Организатори су припремили добар културно-забавни програм, као и изложбено-продајни простор који промовише локалне уметнике и занатлије. Тиме ће допринети лепшој новогодишњој атмосфери, али и обогатити  туристичку понуду Новог Сада - изјавио је др Драган Стајић и позвао Новосађане да, до 16. јануара дођу у Дунавски парк и придржавајући се прописаних епидемиолошких мера, уживају у празничној атмосфери манифестације.

Као и сваке године, у „Леденој шуми“  биће организован продајни базар где ће се посетиоцима представити локални уметници, занатлије и произвођачи хране, слаткиша и зимских деликатеса. Љубитељи клизања имаће прилику да се опробају на модерном и лепо уређеном отвореном клизалишту површине 1300 квадратних метара и да изнајме клизаљке на лицу места. Од суботе, 18. децембра, сваки дан у периоду од девет до 21 час биће организованe сменe у трајању од сат и по времена, а у циљу популаризације рекреативног клизања „Ледена шума“, кроз програм сарадње са предшколским и школским установама, омогућиће бесплатне групне посете. У оквиру културно-забавног програма биће одржани уметнички перформанси, едукативне радионице за децу и одрасле, анимације на леду, свирке, ди-џеј наступи, изложбе и други садржаји, а 31. децембра, у дневном термину, и новогодишњи програм. Према речима организатора, током манифестације биће прикупљана средства за најугроженију децу из Војводине и Србије и средства и донације за лечење најмлађих Новосађана који су оболели од церебралне парализе.

Нови Сад, 17. децембар 2021. године