Читај ми

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ДОМА КУЛТУРЕ У ФУТОГУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је почетку изградње Дома културе у Футогу и том приликом положио камен темељац за будући објекат у Улици Симе Шолаје. Укупна вредност пројекта износи 35.153.644 динара, изградњу је започело Јавно предузеће „Пословни простор", а за извођење радова ангажована је грађевинска фирма „НПН градња".

- Захваљујући активностима КИЦ „Младост“, затим Јавном предузећу „Пословни простор“, а уз подршку буџета Града Новог Сада, после седам година чекања, коначно су почели радови на изградњи новог објекта Дома културе у Футогу. У наредних осам месеци, овај велелепни објекат укупне површине 1000 м2, за који смо издвојили преко 35 милиона динара, биће завршен. Ми се трудимо да изводимо инфраструктурне радове и градимо нове објекте на целој територији Новог Сада, како у граду, тако и у приградским насељима. Ово је значајна инвестиција за Футог, а важно је што ће осим културних садржаја простор бити коришћен и за друге намене – рекао је градоначелник и осврнуо се на то да је у згради предвиђено и отварање шалтера поште, просторије за Удружење пензионера, као и других садржаја од значаја за фунционисање овог дела Футога. 

По завршетку изградње, објекат од бруто 1000 метара квадратних ћe располагати са две сале намењене за различите секције (фолклор, плес, тамбурашки оркестар), помоћном салом у сутерену објекта, гардеробом, тоалетима и канцеларијама. С обзиром на то да је ово зграда чији ће корисник бити КИЦ „Младост“, садржаји унутар зграде биће прилагођени самом Центру, дакле у питању ће бити просторије у којима су смештене радионице за израду и украшавање народних ношњи, играчке сале, балетске сале и сале за анимирање младих.

Након полагања камена темељца, градоначелник се са сарадницима упутио у обилазак објекта КИЦ „Младост“ који се налази у Улици цара Лазара, где је посетио галеријски простор и реновирану салу у којој делује Драмски студио, а у чије проширење капацитета је у претходном периоду уложио Град.

Нови Сад, 27. фебруар 2015. године