Читај ми

ОТВАРАЊЕМ НОВЕ ПОСЛОВНИЦЕ ОБЕЛЕЖЕН ДАН „ПОШТЕ СРБИЈЕ“ У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са в.д. директора ЈП ,,Поште Србије” Зораном Ђорђевићем присуствовао свечаном отварању нове модерне пословнице Поште у Новом Саду која се налази на Булевару ослобођења бр. 88, а церемонија отварања је уприличена симболично на Дан „Поште Србије“ 7. јун. Тај датум Пошта Србије обележава као дан када је пре 182 године успостављен јавни поштански саобраћај у Србији.

- Ако се по јутру дан познаје, онда би данашњи дан и наредни период за Нови Сад требали да буду добри, пре свега, у области поштанских тј. комуникационих услуга за наше грађане. Наиме, на задовољство свих нас, „Пошта Србије“ је данас на Булевару ослобођења отворила 28. пословницу на територији Града Новог Сада чиме је знатно приближила све услуге које пружа грађанима и правним лицима. На позив директора Ђорђевића, заједно отварамо ову модерну експозитуру поште у граду, чиме сиболично обележавамо и велики јубилеј, а то је 182 године од како се рачуна да функционише систем поште у нашој земљи. Пошта је увек била и биће један од симбола државе и честитам свим запосленима у овој реномираној државној институцији велики јубилеј, скоро два века постојања – рекао је Милош Вучевић.

7. јуна (25. мај по старом календару) 1840. године, отварањем прве поште у Београду, отпочео је јавни поштански саобраћај у Србији. Према доступним историјским подацима, међутим, прва поштанска служба на територији данашње Србије, установљена је још током Првог српског устанка.

- Дан „Поште Србије“ обележавамо како доликује највећој пословно-логистичкој мрежи у држави, ширењем мреже савремених пошта свуда где постоје захтеви и потребе корисника. Овом приликом најавио бих и нови пројекат „Пошта будућности” и прву пошту из тог ланца коју, такође, планирамо у Новом Саду, који је данас центар развоја високих технологија и град будућности - рекао је Зоран Ђорђевић.

ЈП “Пошта Србије” је отварањем још једне савремене пословнице 21109, проширила пословну мрежу и наставила са унапређењем услуга за кориснике, а у модерном амбијенту високе функционалности за кориснике и запослене, пошта ће од данас пружати услуге уплате и исплате, као и пријема пошиљака, у целодневном радном времену, радним данима од 8 до 20 часова и суботом од 8 до 14 часова.

Нови Сад, 7. јун 2022. године