Читај ми

ОСТВАРЕН РЕКОРДАН БРОЈ УПИСАНЕ ДЕЦЕ У ПУ „РАДОСНО ДЕТИЊСТВО“

Трогодишњи Стефан Ранчић је седамнаестхиљадито дете уписано у Предшколску установу „Радосно детињство“. У вртићу „Свитац“ који ће дете похађати уприличено је потписивање уговора између Стефанових родитеља и представника ПУ „Радосно детињство“.

Потписивању уговора присуствовала је чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић и нагласила да је у новосадску предшколску установу сада уписан рекордан број деце.

- На данашњи дан имамо 17.060 деце уписане у ПУ "Радосно детињство", а листа чекања смањена је на 374 деце. Срећни смо и поносни, али нас тај успех уједно и обавезује да још више радимо. Циљ нам је да следеће године немамо листу чекања, градимо три нова вртића на Адицама, у Ветернику и на Сајлову и заједно са вртићем у Ораховој који већ увелико ради сигурна сам да ћемо тај циљ остварити. Нови Сад је финансијски стабилна локална самоуправа и наставићемо да субвенционишемо одлазак деце у приватне вртиће, а да боравак у ПУ „Радосно детињство“ буде бесплатан. Поносни смо на овакве идеје нашег градоначелника и радимо на томе да их на задовољсво Новосађана успешно реализујемо - изјавила је Дина Вучинић.

Према речима директорице ПУ "Радосно детињство" Маријане Попов у 41 од укупно 73 објекта Установе више нема листе чекања, односно уписана су сва деца која су пријављена за те вртиће. Она се захвалила Граду и градоначелнику Вучевићу који препознаје потребе деце и запослених и што континуирано подржава "Радосно детињство".

- Пре годину дана имали смо уписано 16.079 деце, а на листи чекања је било 1.055 деце. За само годину дана повећали смо број и уписане деце и васпитних група са 684 на 709. Ти конкретни подаци јасан су показатељ оствареног успеха – истакла је Маријана Попов.

Ненад Ранчић, Стефанов отац је изразио задовољство што ће његово дете похађати баш вртић „Свитац“ и додао да је данашња адаптација протекла неочекивано добро и да је Стефан одушевљен простором, васпитачицама, децом и играчкама.

Нови Сад, 16. децембар 2021. године