Читај ми

ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ 100 ГОДИНА АК „ВОЈВОДИНА“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је Свечаној академији поводом 100 година трајања Атлетског клуба „Војводина“. У оквиру обележавања тог значајног јубилеја, уз пригодан културно-уметнички програм, приказан је и филм „Век први“ и уручена су признања и плакете Клуба.

- Ово је велика година за спорт у Новом Саду. Два базична олимпијска спорта, рвање и краљица спортова атлетика, прослављају један век институционалног трајања у нашем граду. Честитам свима у Атлетском клубу „Војводина“, а заслуге за резултате и постигнуте успехе припадају свим људима који су свој труд, рад и енергију уткали у претходних десет деценија постојања клуба. Важно је да, учећи из прошлих искустава, улажемо у будуће генерације, да их подстичемо да се баве атлетиком. Ове године су млађи јуниори АК „Војводина“ освојили чак 40 медаља у разним такмичењима, а атлетичари и атлетичарке у јуниорској конкуренцији су актуелни прваци државе. Зато улажемо и у инфраструктуру, како бисмо им осигурали најбоље услове за тренирање. Град ће до краја године расписати тендер за почетак изградње атлетског стадиона „Југовићево“ и то ће бити прва фаза пројекта, а после ће уследити и други део везан за пројектовање и изградњу атлетске дворане, што ће заједно чинити најмодернији атлетски центар у Србији - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Једна од наших најбољих спортисткиња свих времена Ивана Вулета, обратила се присутнима на Академији и нагласила да је поносна што је део АК „Војводина“ од 2005. године, да је имала све услове да несметано напредује у каријери и захвалила свом тиму уз чију подршку остварује снове и циљеве.

Током Академије, градоначелник Милош Вучевић je примио Плакету која је постхумно додељена дугогодишњем председнику Скупштине Клуба Зорану Вучевићу, за време чијег мандата је колектив АК „Војводина“, како истичу његови чланови, храбро корачао у сусрет сваком изазову.

Нови Сад, 17. децембар 2021. године