Читај ми

ВЕЛИКО СПРЕМАЊЕ СРБИЈЕ У НОВОМ САДУ

Субота, 4. јун 2011. године

10,00 часова – Петроварадин, Блок 8, Фрушкогорског одреда 5 (лево из Прерадовићеве улице)
11,00 часова - Рибарско острво (на самом улазу на Рибарац, код Бродоградилишта)
12,00 часова – Сунчани кеј 2– Једриличарски клуб

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић свечано ће отворити обновљени терен за кошарку и рукомет у Петроварадину где ће одиграти и прву кошаркашку утакмицу са играчима КК Нови Сад, а којој ће присуствовати и јавне личности из Новог Сада које подржавају акцију Очистимо Србију. На иницијативу градоначелника Новог Сада, запуштен терен у Блоку 8 у Петроварадину, потпуно је оспособљен за спорт, игру, разоноду и дружење Новосађана.

Након тога у 11.00 часова, градоначелник ће у присуству функционера из републичких и покрајинских органа, заједно са волонтерима, спремати запуштене површине Рибарца.

У подне код Једриличарског клуба на Кеју предвиђено је чишћење Дунава и обале низводно од Моста слободе, а у акцији ће учествовати члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић, као и Ронилачки клуб "Морнар", Веслачки клуб "Данубиус 1885", Кајак-кану клуб "Војводина" и "Лиман", као и ронилачки клубови "Морнар" и "Данубиус-спасилац"

Велико спремање Србије је акција у којој грађани Србије, организовано или као појединци, невладине организације, струковна и друга удружења грађана, у сарадњи са комуналним и јавним предузећима, као и другим привредним субјектима, добровољно помажу да се у Србији уклони што више отпада са сметлишта и запрљаних излетишта и да природа и насељена места постану чистијa и здравијa за живот. Град Нови Сад је уложио велики труд да обезбеди значајан број волонтера и организује неопходну механизацију како би се у акцији Очистимо Србију и ове године истакао као један од лидера у ангажовању на пољу заштите животне средине.

Пунктови са којих ће пријављени волонтери, организације и грађани вољни да се укључе у акцију током дана моћи да преузму материјал за чишћење су следећи:

1. Код Правног факултета Трг Доситеја Обрадовића
2. Рибарско острво - на улазу
3. Шодрош- на почетку насипа
4. МЗ Футог (испред КИЦ-а)
5. МЗ Кисач (испред МЗ)
6. МЗ Петроварадин (испред МЗ)
7. МЗ Клиса (испред МЗ)

Након акције, а поводом обележавања 5. јуна Светског дана заштите животне средине, у понедељак, 6. јуна у Скупштини града у 11 часова биће одржана презентација „Колико нам је здрав град“ коју организује Градска управа за заштиту животне средине.

Нови Сад, 3. јун 2011. године