Читај ми

ИЗБОРНО ТАКМИЧЕЊУ ЗА САСТАВ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ СРБИЈЕ У СТРЕЉАШТВУ

Заменик градоначелника Новог Сада Зоран Мандић присуствовао је изборном такмичењу за састав репрезентације особа са инвалидитетом Србије у стрељаштву стандардним ваздушним оружјем, које је на градском стрелишту СПЕНС –а организовала Стрељачка дружина "Нови Сад 1790".

-Град Нови Сад је много тога учинио на побољшању положаја особа са инвалидитетом и са оваквом праксом ће наставити и у наредном периоду. Средствима Града изграђена је стамбена зграда са 26 станова за ратне војне инвалиде, купљена су возила за превоз ових особа и отворен је инфо центар за помоћ особама са инавалидитетом. Бављење спортом је само једна од активности којом се може скренути пажња шта особе са инвалидитетом знају и умеју и да границе физичких могућности нису једине реалне и мерљиве- рекао је том приликом Зоран Мандић.

По речима Селектора стрељачке репрезентације особа са инвалидитетом Србије Ненада Пајића, изборно такмичење за састав репрезентације у којем учествује 20 такмичара је од значаја за учешће на међународним куповима који предстоје у Турској у априлу и Шпанији у мају.Купови су битни јер је ово предолимпијска година и испуњавају се норме за наступ у параолимпијским играма у Лондону следеће године, оценио је Пајић.

Стрељачка репрезентација особа са инвалидитетом Србије освајач је бројних медаља, а на прошлогодишњем међународном такмичењу освојила је златну и бронзану медаљу.

Нови Сад, 7. април 2011. године