Читај ми

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОГРАМ ОВОГОДИШЊЕГ ФЕСТИВАЛА НОМУС

Члан Градског већа за културу Андреј Бурсаћ, уметнички директор Номуса Марија Адамов, главни и одговорни уредник фестивала Номус Милан Радуловић и директор Новосадског позоришта Ласло Шандор представили су програм овогодишњег фестивала НОМУС на конференцији за новинаре одржаној у Градској кући.

-Град Нови Сад је изузетно поносан на фестивал као што је НОМУС који је прошле године прославио 30 година постојања, и полако улази у четврту деценију богатог и успешног фестивалског рада.Све нас радује што ћемо ове године угостити врхунска имена светске музике и заједно уживти у ономе што нам Номус нуди - рекао је том приликом Андреј Бурсаћ.

По речима уметничког директора Номуса Марије Адамов карактеристика овогодишњег програма је стилска разноликост коју ће представити аутори из десет земаља света као што су Fazil Say (Турска), Vanderer Trio (Француска), Richard Galliano sextet (Француска), Стефан Миленковић и многи други.

У оквиру промоције Номуса биће одржане и пројекције филмова од 6. до 8. априла у мултимедијалном центру Академије уметности са почетком у 19.30 а улаз на све пројекције је бесплатан. Улазнице за концерте продају се у Музичкој омладини Новог Сада (Католичка порта 2/3, тел. 021/452 344) радним данима од 8,00 до 14,00 часова, као и два сата пред почетак концерта на улазу у Синагогу.

Напомена: програм можете преузети на сајту Града Новог Сада

Нови Сад, 6. април 2011. године