Читај ми

ОТВОРЕН РЕКОНСТРУИСАНИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР НОВОГ САДА

Указујући на значај младих и талентованих људи за развој Новог Сада градоначелник Игор Павличић свечано је отворио реконструисани Културни центар.

- Улажући у овакве објекте ми им дајемо шансу да развијају своје потенцијале и да се искажу, и тиме допринесу лепоти и богатству нашег Града. О месту које заузимају култура и уметност у овој средини довољно говори чињеница да ће Нови Сад конкурисати за Европску престоницу културе 2020. године. Ми ћемо наставити да улажемо у културу и њене установе, а очекујем да ће Културни центар заједно са простором летњег биоскопа Порта бити једна заокружена целина за културна догађања. Сада је одговорност на директору ове установе и ресорној Градској управи да максимално искористе могућности које овај нови, већи и опремљенији простор пружа – нагласио је Павличић.

Поред гудачког квартета TAJJ у свечаној церемонији отварања наступио је STJEPKO GUT INTERNATIONAL QUARTET, а Новосађани су током поподнева и до касних вечерњих часова могли да уживају у разноврсном музичко сценском програму у којем су између осталих учествовали Baterija Sambansa, Studio Alektik, studio DANS i Frajle.

Реконструкција Културног центра је капитална инвестиција у области културе вредна око 170 милиона динара. Њеном реализацијом не само да је реновиран постојећи простор већ је изграђено и нових 500 m2, тако да ће значајно бити побољшани услови за реализацију културних и уметничких садржаја и програма у Новом Саду. Поред постојеће биоскопске сале која је прилагођена и за извођење позоришних представа, изграђена је и мала биоскопска сала, а проширен је и Арт клуб који је добио велику терасу. За Културни центар обезбеђена је најмодернија опрема, а проширењем његових капацитета ствара се основа за унапређивање културног живота у Новом Саду уопште.

Нови Сад, 5. април 2011. године