Читај ми

НАЈБОЉИ БАСКЕТАШИ НА ПРИЈЕМУ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, заједно са покрајинским секретаром за спорт и омладину Данетом Бастом примио је у Градској кући баскеташе из екипе Уб, Страхињу Стојачића, Дејана Мајсторовића, Немању Бараћа, Марка Бранковића и њихове тренере Данила Лукића и Марка Ждера. Они ће се од сутра такмичити на FIBA 3x3 турниру "Novi Sad Ultra Challenger 2022" који се одржава се на Тргу слободе, 3. и 4. јуна.

Интернационални турнир у баскету 3x3 окупиће 16 најбољих екипа из свих земаља света који ће се у нашем граду борити за одлазак на Мастерс турнир у Лозани у августу 2022. године. Србију ће на турниру представљати Уб 3x3 и Лиман 3x3.

-Поносан сам што је Нови Сад други пут домаћин великог спортског догађаја, веома значајног у области баскета 3 на 3, а то је "Novi Sad Ultra Challenger 2022". Већ смо показали шта Нови Сад може да понуди и колико квалитетно може да организује такав догађај. Овом приликом желим да се захвалим Министарству омладине и спорта и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину који су, заједно са нама, учинили да ову манифестацију издигнемо на висок ниво, достојан успеха наших баскеташа. Позивам све љубитеље баскета да дођу и уживају у утакмицама, а нашим тимовима желим да остваре најбоље резултате  – изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста је изразио задовољство што у Нови Сад, на турнир долазе најбоље светске екипе и истакао да ће Покрајина и у наредним годинама, том такмичењу пружати подршку.

Најбољи играч на FIBA 3x3 ранг листи Страхиња Стојачић се у име баскеташа захвалио на пријему и подршци без које манифестација каква је "Novi Sad Ultra Challenger 2022" не би могла да се одржи.

- На нама је сада одређени притисак да све прође како смо замислили и да једна од српских екипа освоји турнир. Позивам публику да дође у што већем броју да нас подржи – рекао је Страхиња Стојачић.

Турнир "Novi Sad Ultra Challenger 2022" почиње у петак, 3. јуна, у 15.00 часова, утакмицом између екипа Варшаве и Љубљане. Улаз је бесплатан, уз претходну регистрацију на сајту 3x3.games и уз QR код који је услов за улазак на трибине. Трибине су капацитета 1300 посетилаца а публика која не буде нашла место на трибинама моћи ће да прати баскет и са великих екрана постављених надомак терена.

Нови Сад, 2. јун 2022. године