Читај ми

ЛОПТЕ ЗА ОШ „МИЛОШ ЦРЊАНСКИ“

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин посетиo je ОШ „Милош Црњански“ и том приликом представницима школе уручио одбојкашке лопте које ће ученици користити у оквиру наставе физичког васпитања и активности пројекта „Спорт у школе“.

-Настављамо акцију донирања спортске опреме новосадским школама, у оквиру Програма „Спорт у школе“ који спроводи Савез за школски спорт града Новог Сада. Програм траје већ пет година и ми сваке године из буџета издвајамо око 20 милиона динара за бесплатан школски спорт, са циљем да подстакнемо основце да се баве физичком активношћу и унапредимо услове за бављење спортом– изјавио је Огњен Цвјетићанин и додао да ће Град наставити да улаже у децу, њихов физички развој, као и у организовање разних спортских манифестација.

Директорица ОШ „Милош Црњански“ Милица Вучићевић се захвалила представницима Града на донацији која ће, како је објаснила, допринети квалитетнијем извођењу наставе физичког и здравственог васпитања.

Савез за школски спорт града Новог Сада протеклих пет година реализује Програм „Спорт у школе“ у оквиру годишњег програма који финансира Град Нови Сад уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Град Нови Сад је и ове године путем Градске упрaве за спорт и омладину обезбедио неопходне реквизите и опрему за успешну реализацију Програма за све основне школе.

Нови Сад, 1. јун 2022. године