Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК И МИНИСТАР ВУЛИН У ПРЕДУЗЕЋУ „ДЕС“ НА МЕЂУНАРОДНИ ДАН СОЦИЈАЛНЕ ПРАВДЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александром Вулином, на Међународни дан социјалне правде, обишао предузеће за професионалну рехабилитацију, оспособљавање за рад и запошљавање инвалидних особа оштећеног слуха „ДЕС“ д.о.о. Нови Сад. Предузећа из групације чији производи и услуге носе етикету „ДЕС“ су од посебног друштвеног интереса и пример су солидарности и одговорности за најугроженије категорије којима је потребна помоћ шире друштвене заједнице.

- Новосадски „ДЕС“ је не само сачувао радна места, већ и повећао број запослених у претходном периоду, што је од велике важности, поготово за запошљавање особа с инвалидитетом. Чињеница да је министар Вулин, на данашњи дан, који је веома битан у области социјалне политике,  одабрао да посети управо Нови Сад, је још једна врста подршке за „ДЕС“. Град Нови Сад се труди да помогне предузећу кроз радно ангажовање његових капацитета, да обезбеди што више посла, јер то има вишеструкo позитивan ефекат - не само у привредном и економском смислу, већ и са једног широког социјалног аспекта – рекао је градоначелник Вучевић.

Министар Вулин је истакао да се Србија у свом Уставу назива - држава социјалне правде, иако то данас није због вишедеценијске праксе лоше спроведених приватизација, а да је у току борба за такву државу.

- Радити са предузећем као што је новосадски „ДЕС“ је најбољи начин да се социјална правда оживи. Ови радни људи, без обзира на свој хендикеп, показују да су важан и користан део заједнице. Министарство је ту да помогне. Све јавне набавке које ми спроводимо, увек ћемо радити првествено са буџетским корисницима, јер се тако постиже социјална правда, а дати прилику особама с инвалидитетом да покажу колико су корисни чланови друштва је и више од тога – рекао је министар.

Директор „ДЕС“ д.о.о. Нови Сад Александар Бурсаћ се захвалио министру Вулину и градоначелнику Вучевићу на посети и нагласио да је од укупно 207 запослених, чак 107 особа с инвалидитетом које раде у свим производним целинама за које су обучени и радно способни. Тенденција предузећа је да уз раст производње буде и више запошљавања, а почеће се и са обучавањем студената кроз праксу.

Нови Сад, 20. фебруар 2015. године