Читај ми

ГРАД ПОДРЖАВА ВИШЕЧЛАНЕ ПОРОДИЦЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић уручио је дечја ауто-седишта мајци тројки, Стојанки Поповић из Новог Сада, која има три дечака Страхињу, Вука и Огњена. Он је честитао породици Поповић и пожелео здраво и безбрижно детињство њиховој деци. Како је рекао, Поповићи су светао пример храбрих младих људи којима родитељство није препрека да се остваре и на другим пољима у животу.

- Ове године поделили смо 200 ауто-седишта за децу и још 100 ћемо обезбедити као вид подршке Града породицама, а посебно вишечланим. Постоји лепеза мера које спроводимо у популационој политици. Град Нови Сад омогућио је да борвак у вртићима ПУ ''Радосно детињство'' буде бесплатан за сву децу, субвенционишемо боравак у приватним вртићима за преко 3000 деце, бесплатни су уџбеници за ђаке прваке, као и за децу из породица са троје и више деце, такође ужина и превоз. Смањили смо цену ђачке и студентске показне карте за јавни превоз. На конкурсу за доделу станова посебно фаворизујемо вишечлане породице – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Он је похвалио Стојанку и њеног супруга, који су запослени у приватним компанијама, и живе као подстанари, за то што храбро и несебично иду кроз живот.

- Не ради се о материјалној вредности поклона који смо данас уручили, већ желимо да пошаљемо јасну поруку да не треба живети егоцентрично, јер је родитељство најтежа, али и најлепша и најважнија мисија у животу човека. Дивим се породицама са више деце. Сигурно им није лако, много је то непроспаваних ноћи, али после, кућа вам није празна и имате са ким да будете за празнике, имате за кога да живите и радите – поручио је Вучевић.

Стојанка Поповић захвалила се градоначелнику на пријему и подршци Града Новог Сада која ће њеној породици, како је рекла, бити од велике помоћи.

Нови Сад, 8. јун 2022. године