Читај ми

ДОБРА САРАДЊА ГРАДА И УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА НОВОГ САДА

У Скупштини Града Новог Сада данас је одржана Скупштина Удружења пензионера Новог Сада. Присутне је том приликом поздравио заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић и нагласио да Град препознаје значај пензионера и да континуирано ради на унапређивању система услуга за старије суграђане.

- Данашњи пензионери су изградили нашу земљу, пружили подршку држави да превазиђе изазове везане за финансијску стабилност и дали велики допринос у свим областима живота. Због тога институције, али и друштво у целини морају да им обезбеде што боље услове за живот. Град је за помоћ старијим лицима, што кроз Услуге или кроз Програм унапређења социјалне заштите, ове године издвојио 228.400.700 динара, а за 2022. годину опредељено је 242.918.000 динара - изјавио је Милан Ђурић.

Он је додао да су дневни боравци, клубови за пензинере, помоћ и нега у кући, повластице у јавном превозу само неке од мера које Град спроводи како би им олакшао пензинерске дане.

- Од 2016. године, интензивно радимо на реконструкцији, адаптацији и изградњи објеката намењених домовима пензионера да би корисници пензије из Новог Сада, Будисаве, Кисача, Каћа, Ковиља, Буковца, Степановићева, Лединаца, Сајлова и Футога имали свој простор где могу да се окупљају и друже. Такође, од 2016. године, на опоравак и рехабилитацију у бање послали смо 2.800 пензионера. Почетком следеће године, ту могућност оствариће још 400 корисника пензије. Јуче је на рачуне пензионера са најнижим примањима легла уплата од пет хиљада динара - објаснио је Милан Ђурић напомињући да ће Град наставити да брине о пензионерима са територије Новог Сада.

Председник Удружења пензионера Момо Чолаковић се захвалио Граду на подршци и доброј сарадњи захваљујући којој се стварају бољи услови за бригу о најсиромашнијим пензионерима. Он је додао да ће Удружење, као најбројнија друштвена организација у Новом Саду наставити да, својим искуством и активним радом, доприноси развоју Града.

Нови Сад, 17. децембар 2021. Године