Читај ми

ДЕЛЕГАЦИЈА РЕПУБЛИКЕ МАЂАРСКЕ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Никола Ћировић и помоћник градоначелника Ђула Киш примили су у Градској кући представнике делегације Републике Мађарске који су били у посети Новом Саду. Мађарску делегацију представљали су градоначелник Бакше Жолт Буза као и помоћник секретара Министарства за људске ресурсе Републике Мађарске и Виктор Каталин Лангерне, главни координатор у Министарству за људске ресурсе Атила Стојка и пројект-менаџер Терез Пољак.

Циљ посете делегације из Мађарске јесте презентација програма инклузије Рома и унапређења њиховог положаја у друштву који ће бити остварен преко пројекта прекограничне сарадње Мађарске и Србије.

Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Никола Ћировић  је у име домаћина захвалио на посети и рекао да је за унапређивање  положаја Рома неопходна њихова потпуна укљученост у друштвени, економски, културни и политички живот. За постизање тог циља неопходна су системска решења која ће Ромима омогућити ефикаснији приступ у областима у којима су најугроженији, а то су становање, образовање, рад, социјална и здравствена заштита и додао да су искуства мађарске делагације од  великог значаја на путу ка решавању и остваривању тог циља.

Нови Сад, 26. фебруар 2015. године