Читај ми

БРЖА УСЛУГА НА ШАЛТЕРИМА ГРАДСКЕ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ

Након позива Градске пореске управе Новог Сада, који су крајем прошлог месеца упућени имаоцима права својине за које је утврђено да на територији Града Новог Сада поседују непокретност за коју нису поднели пореску пријаву за утврђивање пореза на имовину, та управа почетком текуће недеље упутила је прву половину, од укупног броја опомена онима који нису измирили своје обавезе.

Тим поводом, чланица Градског већа за буџет, финансије и инвестиције Адријана Месаровић данас је обишла шалтер салу ГПУ у Улици Војвођанских бригада бр. 24-26 где је утврђено да је циркулација странака појачана, као и то да је повећан број инспектора који врше пријем странака.

- Како не би долазило до стварања гужви, донели смо одлуку да повећан број пореских инспектора буде на располагању пореским обвезницима све док буде било неопходно. Апелујемо на пореске обвезнике да користе бенефите система за управљање редовима чекања којим је опремљена шалтер сала и којим се пружа могућност грађанима да путем електронске поште или СМС-а закажу термин на шалтерима Градске пореске управе. Такође, обавештавамо суграђане да је 1. јуна ове године пуштен у рад програмски пакет eUverenja којим је омогућено електронско подношење захтева за издавање уверења и електронског издавања истих, што омогућава обвезницима да брже и једноставније добију пореско уверење без одласка у просторије Градске пореске управе – истакла је Адријана Месаровић. 

Потребне информације поводом заказивања термина и eUverenja могу се пронаћи на интернет презентација Градске пореске управе на адреси http://gpu.novisad.rs/

Информације, као и одговоре на све недоумице поводом послатих позива и опомена заинтересована лица поред шалтер сале у Улици Војвођанских бригада бр. 24-26 могу добити и на издвојеном шалтер месту у просторијама ЈКП „Информатика“ на адреси Булевар Слободана Јовановића бр.15, као и на инфо пулту Градске пореске управе у ТЦ „Променада“, путем електронске поште на мејл адресу gpu@novisad.rs, као и на бројеве телефона: 4871-707, 4871-751.

Нови Сад, 9. јун 2022. године