Читај ми

БЛОКОВСКA ПОВРШИНА „4 КУЛЕ“ У НОВОМ РУХУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је завршне радове на уређењу блока, између улица Београдски кеј, Марка Миљанова, Душана Васиљева и Епископа Висариона, популарно названог „4 куле“. Те радове финансирала је Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције, сви инфарструктурни радови су окончани, док су у току завшне активности на терену које спроводе градска јавна комунална предузећа. Град Нови Сад је опремањем тог унутарблоковског простора површине око 4.600 м2, побољшао функционалност и естетику кварта, а становницима омогућио више уређених зона намењених за рекреацију, дружење и одмарање.

- Заиста сам задовољан како сада изгледа међублоковски простор између четири куле на Београдском кеју. Од 1972. године, када су изграђене, мислим да се тај простор није адекватно уређивао и одржавао. Станари Београдског кеја и суседних улица у околини Рибље пијаце, добили су врло атрактивну локацију за дружење, провођење слободног времена, а клинци су добили најбоље спортске терене, као и модерно игралиште. Уграђена је најквалитетнија опрема, сачувано је зеленило и повећан број зелених површина, извршена репарација паркиралишта и инсталирана нова расвета. Целокупан простор делује фантастично, а у ново рухо овог кварта уложено је 77 милиона динара. Радићемо и даље на равномерном развоју свих делова града и надам се да ћемо имати стабилан буџет како бисмо санирали вишедеценијско заостајање које је и даље присутно у неким градским целинама - рекао је градоначелник Вучевић и честитао на одлично урађеном послу свима који су учествовали у овом пројекту.

На површини око кошаркашког терена, као и на великом платоу код дечијег игралишта постављено је ново поплочање, док су плочама мањих димензија уређене пешачке стазе, а  укупна поплочана површина износи око 2.250 м2. Такође, постављене су рампе за лакши приступ особама са инвалидитетом. Дечије игралиште и спортски терен добили су нове реквизите и подлогу од тартана. На спортском терену постављена су два коша са интегрисаним головима, а постојећи сто за стони тенис је саниран. За децу је нарочито интересантна мултифункционална справа, која нуди различите садржаје за игру и забаву. Дотрајали и девастирани урбани мобилијар замењен је са двадесет нових клупа, две континуалне клупе и петнаест канти за отпатке, као и два држача за бицикле.

Простор је добио зелену ноту постављањем бусена траве на свим површинама партера, као и садњом дрвећа, а постављено је и ново јавно осветљење. Тренутно ЈКП „Градско зеленило“ изводи радове попут уклањања сувих стабала, орезивања шибља, садње цвећа и кошења, док ЈКП „Пут“ изводи радове на асфалтирању режијских саобраћајница и пешачких стаза уз објекте, као и паркинга.

Нови Сад, 17. јун 2022. године