Читај ми

ЗЛАТНИ ВАТЕРПОЛИСТИ ВК“ВОЈВОДИНА“У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је у Свечаној сали Градске куће руководство и ватерполисте ВК „Војводина“ који су са репрезентацијом Србије до 20 година, почетком септембра освојили злато на светском првенству у Волосу, а крајем августа са универзитетском селекцијом у Кини такође заузели прво место.

- Град Нови Сад препознаоје велики потенцијал у свом ватерполо клубу. Са управом клуба у ранијем периоду договорили смо да добију базен на Клиси на управљање и да им Град пружи озбиљнију подршку јер су својим резултатима то заслужили. Сада ВК “Војводина“ остварује не само клупске добре успехе него је и у националној селекцији почео да остварује значајне резултате – рекао је градоначелник Игор Павличић.
Градоначелник је додао да је више од 250 деце у омладинској школи ватерполо клуба и да тај велики потенцијал треба искористити и подржати на сваки могући начин.

- Сваке године идемо напред, и трудимо се да будемо бољи. Освајањем две златне медаље на Светском омладинском првенству и Универзијади, играчи из Војводине су доказали да могу да буду и победници поред тога што су добри играчи. Сматрам да је сада право време да се направи корак напред и да се нешто више уради - рекао је тренер Дејан Станојевић.

У име ВК „Војводина“ захвалио се и Зоран Вучковић, председник Управног одбора, и истакао да се клуб уз помоћ Града потрудио да сачува ову екипу и појача је, као и то да би било идеално одржати их на окупу још две три године јер су пред „Војводином“ дефинитино светли тренуци.


Нови Сад, 8. септембар 2011. године