Читај ми

ЗЛАТНА ДЕЈАНА БАЧКО НА ПРИЈЕМУ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином примио чланицу нoвосадског Tеквондо клуба ''Гитрос'' Дејану Бачко која је на Европском паратеквондо првенству одржаном у Пловдиву, освојила златну медаљу победивши у финалу актуелну светску првакињу и прву на светској ранг листи Рускињу Сакинат Магомедову.

- У име грађана Новог Сада честитам Дејани Бачко на сјајном успеху и златној медаљи освојеној на Европском првенству у паратеквондоу одржаном у Бугарској пре две недеље. Дејана је донела златно одличје за нашу државу, за свој клуб и себе, а сматрам и да је целокупна наша репрезентација остварила одличне резултате на том такмичењу. Чини се да никад није било већих такмичарских изазова, а да никад бољи резултат није остварен и од срца им честитам. Ми смо помогли да клуб ''Гитрос'' у којем Дејана тренира добије боље просторије и стекне квалитетније услове за тренирање, а преко Градске управе за спорт и омладину увек ћемо тежити томе да за све спортисте у граду обезбедимо најбоље могуће  услове за спорт и рекреацију. Дејана је поред спортског света, позната и као неко ко је веома друштвено ангажован, а у многим ситуацијма је видимо како је храбрија од многих других који немају животне изазове попут оних са којим се она бори. И мене сваки сусрет са њом охрабри да боље радим свој посао, кад видим како она приступа животу и како прилази животним изазовима. Она је прави борац и добар човек, и желим да истакнем да смо веома поносни на њу, њеног тренера и читав тим, којима честитам европско злато - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Дејана Бачко, која је у Градску кућу дошла са својим тренером Александром Андреевским, истакла је препричавајући утиске из Пловдива, да јој много значи освојена медаља.

- По други пут сам губила од Рускиње која је прва на свету и у Европи, а онда трећи пут, што се каже „трећа срећа“, освојила сам прво место. Изборила сам се за резултат 7 – 6 и победивши је, постала европска првакиња – рекла је Дејана Бачко и захвалила се Граду Новом Саду на великој подршци.

Нови Сад, 26. јун 2018. године