Читај ми

''ЗИМСКИ ДАНИ КУЛТУРЕ, КУЛИНАРСТВА И СТАРИХ ЗАНАТА'' У РУМЕНКИ

Субота, 16. фебруар 2019. године
13.00 часова
Спортско игралиште
Улица цара Лазара
Руменка

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић присуствоваће отварању манифестације ''Зимски дани културе, кулинарства и старих заната'' у оквиру које се обележева и 16. Руменачка пихтијада, а која се одржава 15. и 16. фебруара у организацији Културног центра ''Руменка''.

Током првог дана, уз пригодан музички програм, биће уприличена видео промоција Монографије о Руменки и то у реновираним просторијама локалног Дома културе. Субота је резервисана за целодневни културно-забавни програм којим се представља богатство различитости Руменке у културолошком и гастрономском смислу, као и деловање Културног центра ''Руменка'', установе која ради на неговању и очувању културно-историјских особености региона.

Посетиоци манифестације имаће прилику да пробају гастрономске деликатесе, познату руменачку пихтију, да уживају у разгледању ручних радова свих националних заједница које живе у Руменки, као и у креативним дечијим радовима. У музичком делу програма учествују КУД ''Слобода'' и КУД ''Фехер-Ференц'' из Руменке, руменачки тамбурашки састав ''Дерани'' и новосадска група ''Гарави сокак''.

Нови Сад, 14. фебруар 2019. године