Читај ми

ЗИМСКА СЛУЖБА СПРЕМНА ЗА НОВИ ХЛАДНИ ТАЛАС

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је механизацију зимске службе ЈКП „Пут“ у Руменачкој улици како би пре нових падавина најављених за крај недеље било констатовано стање залиха путне соли и спремност возила за даљи програм рада.

- Нови Сад спремно дочекује снег који се према прогнози очекује у наредних дана. Прошле недеље смо имали обилне падавине, а данас je дан са најнижом температуром од 1963. године. Оно што нас очекује су нове падавине и због тога смо и преко Штаба за ванредне ситуације дали наредбе да се и додатно ангажују средства у ЈКП „Пут“, односно да се попишу сви ресурси који постоје у граду, па чак и од приватних фирми са механизацијом. Троши се између 250 и 300 тона соли дневно и то даје резултате. Упућујем апел да се возила паркирају тако да ралица може слободно да прође и однесе снег, а имамо и случајеве када возила Хитне помоћи не могу да прођу и то ствара додатне проблеме. 24 сата је активан телефон у Штабу зимске службе, сва возила се прате преко сателитског навођења, тако да у сваком тренутку знамо где су возила и где треба реаговати. – рекао је градоначелник Игор Павличић.

У обиласку је констатовано да целокупна Зимска служба града функционише, да на залихама има довољно соли и осталих средстава за третирање саобраћајница, а људство и механизација су спремни за нови хладни талас најављен за крај ове недеље. Директор ЈКП „Пут“ Предраг Радмиловић подсетио је на број телефона Кол центра који је даноноћно у функцији 021/ 6311 322 за грађане који имају реалну потребу за уклањањем снега из њихових улица. Он је апеловао на грађане да не долазе лично у ЈКП „Пут“ по залихе соли, него да се организују по месним заједницама, јер се преко месних заједница доставља со у све делове града.

Нови Сад, 9. фебруар 2012. године