Читај ми

ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА ПОСЕТИЛАЦА МАСОВНИХ ОКУПЉАЊА

Члан Градског већа за здравство прим. др Петар Новаковић поздравио је учеснике првог састанка шефова Колаборативних центара Светске здравствене организације у области масовних окупљања и других високо видљивих догађаја са могућим тежим последицама по здравље становништва. Домаћин састанка је Институт за јавно здравље Војводине, који је именован за Колаборативни центар Светске здравствене организације за ову област.

- Шефови колаборативних центара Светске здравствене организације су се окупили у Новом Саду са циљем да размене искуства и дођу до заједничких решења која подразумевају превенцију и друге акције, које је потребно предузети како би здравствена заштита посетилаца масовних окупљања била доведена на највиши ниво. Посебно ми је драго што је Институт за јавно здравље Војводине препознат као установа која веома стручно и професионално обавља овакве послове и Град ће их у томе увек подржати.  - изјавио је прим. др Петар Новаковић и пожелео гостима добродошлицу у Нови Сад.

Ради о мултисекторском и мултидисциплинарном приступу у обезбеђењу здравља становништва, односно свих оних који посећују овакве скупове.

- Захваљујући раду обезбеђења пре свега Фестивала "Егзит" и Сабора трубача у Гучи, генерални директор Светске здравствене организације уврстио је Институт за јавно здравље Војводине у друштво од 800 најпризнатијих института на свету у области јавног здравља и здравства у целини - изјавио је директор Института доц. др Владимир Петровић.

Овај састанак представља драгоцену прилику да се представе резултати које је Србија постигла последњих година на пољу здравственог обезбеђења масовних скупова, као и прилику за Србију да постане саставни део планирања и стратешког развоја мреже Колаборативних центара СЗО.

Нови Сад, 4. април 2013. године