Читај ми

ЗАВРШЕНА ОБУКА ЗА УСПЕШНО ПРЕГОВАРАЊЕ СА ИНВЕСТИТОРИМА

Заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић присуствовао је свечаној церемонији у згради Владе АП Војводине на којој је Граду Новом Саду, поред других општина чији су представници прошли обуку за преговарање са страним инвеститорима додељени сертификати. Церемонија је организована поводом завршетка пројекта - Подизање капацитета представника општина Војводине на тему "Комуникација и преговарање са инвеститорима", а у организацији Фонда за подршку инвестиција у Војводини. Присутнима су се том приликом обратили председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић, Њ.Е. амбасадор Немачке Волфрам Мас и директор Фонда за подршку инвестиција у Војводини Бранислав Бугарски.

- Овим пројектом обучено је 140 људи, који су сада на нивоу професионалаца из земаља западне Европе. Они су најуспешнији у свом послу, спремни да дају логистичку подршку и да сваком инвеститору обезбеде све потребне техничке предуслове за отварање њихове компаније, нових радних места, те придобију субвенцију државе и подршку локалне самоуправе и ефикасно реше све потешкоће са којима би се могли суочити - изјавио је председник Владе Војводине др Бојан Пајтић и истакао да у Војводини има 3.500 мање незапослених него у јануару, као и да шездесет и три хиљаде породица живи од тога што њихови чланови раде у страним компанијама на нашој територији.

У оквиру свечаности додељени су сертификати представницима укупно 45 локалних самоуправа у Војводини који су током претходна два месеца прошли обуку за рад, комуникацију и преговарање са страним инвеститорима. У организацији ВИП Фонда, тренинге су држали експерти из организације ЦЕФЕ Србија, уз финансијску подршку Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ).

Нови Сад, 15. децембар 2011. године