Читај ми

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ДРУГЕ ЕТАПЕ ТРАФОСТАНИЦЕ ''РИМСКИ ШАНЧЕВИ''

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је обележавању завршетка радова на изградњи друге етапе трансформаторске станице 110/20 kV ''Римски шанчеви''. Изградњом друге етапе трансформаторске станице омогућен је пре свега виши ниво поузданости у напајању електричном енергијом становника и привредних субјеката у том делу Новог Сада.

Према речима директора ''Електродистрибуције Нови Сад'' Бојана Атлагића, ова трафостаница ће такође значајно допринети смањењу губитака електричне енергије приликом испоруке потрошачима, а укупна вредност инвестиције је око 100 милиона динара.

- Најважније је да ћемо имати стабилније снабдевање електричном енергијом становника у приградским насељима у овом крају, али и у суседној општини Темерин. Међутим, то је такође и важан потенцијал који нудимо инвеститорима на овим локалитетима, али и дуж Булевара Европе. Честитам ''Електропривреди Србије'' и ''Електродистрибуцији Нови Сад'' на овој инвестицији која много значи и грађанству и привреди – нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Како је рекао директор ''Електродистрибуције Нови Сад'' Бојан Атлагић радове на изградњи друге етапе трансформаторске станице 110/20 kV ''Римски шанчеви'' су изводили ''Енерготехника Јужна-бачка'' из Новог Сада и Институт ''Михајло Пупин'' из Београда. Како је објаснио, ова трафостаница је, по техничким решењима и по квлитету уграђене опреме, у рангу најсавременијих европских трафостаница тог типа.

Нови Сад, 24. децембар 2015. године