Читај ми

ЗАВРШЕНА ДОГРАДЊА ОШ ''НИКОЛА ТЕСЛA'' У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић посетили су ОШ ''Никола Тесла'' која је обухваћена Програмом модернизације школа чија реализација се одвија у овиру Протокола о сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја, ''ЈУП Истраживање и развој'' д.о.о. Београд и Града Новог Сада.

- Најлепши задатак је улагати у бољу будућност деце. Задовољство је видети у року реализован велики пројекат као што је надоградња објекта ОШ ''Никола Тесла'' и изградња нових спортских терена. Повећање броја првака нас обавезује да додатно убрзамо темпо и наставимо да улажемо у све новосадске школе. Република је за овај пројекат издвојила 128 милиона динара, Град преко 50 милиона, дакле 180 милиона динара је уложено за годину дана у ову школу, а пре неколико година уредили смо предње двориште, па је у последњих пет година уложено преко два милиона евра. Да бисмо то омогућили нашој деци, али и да бисмо још више улагали у социјалну и здравствену заштиту, културу, спорт, морамо више да радимо, да имамо нове инвестиције и да штедимо тамо где треба. Стога моја порука Новосађанима је да се не смемо плашити нових времена, јер све ово чинимо како би наша деца остала да живе овде – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Према речима министра Шарчевића за две године у Србији je уложено преко 16 милијарди динара, из средстава Републике, Покрaјине и локалних самоуправа, за 880 школских објеката који су добили ново рухо, од темеља до крова.

- Радимо на томе да школе буду добро опремљене, дигитализоване, у току су озбиљне реформе курикулума на свим нивоима образовног система, јер нам је циљ квалитетнија и савременија настава – нагласио је Шарчевић.

Према речима директора ОШ ''Никола Тесла'' Игора Милићевића та установа доградњом је добила 1900м2  новог простора, и то осам учионица, шест кабинета, мултифункционалну салу, осам тоалета, нову интернет мрежу, противпожарну заштиту и видео надзор. Како је изјавио уз подршку Града школа је добила  3025 м2 спортских терена, за фудбал, рукомет, кошарку, тенис, одбојку, али и атлетску стазу.

Нови Сад, 4. септембар 2018. године