Читај ми

ЗАЈЕДНИШТВО И ПОДРШКА НОВОСАЂАНА ЈАЧА ОД ВАНДАЛА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и начелник ПУ Нови Сад Синиша Радаковић одржали су састанак у Градској кући са власницима пекара и посластичарница чији су објекти протеклих дана били на мети напада вандала.

Градоначелник Милош Вучевић рекао је да је данашњи састанак имао за циљ да се покаже да су Град и Полиција на истом задатку као и да се укаже на изразиту међусобну солидарност и заједништво које Новосађани показују у овим тешким тренуцима за своје суграђане.

-Данас шаљемо јасну слику да је напад на било ког нашег суграђанина, без обзира на његово име и вероисповест, напад на сваког Новосађанина и на сваког држављанина Републике Србије. Ни Држава, ни Град али ни цела заједница неће дозволити да неодговорни појединци нарушавају међуљудске односе и кваре наш суживот. Такви вандали нису огледало нашег града и државе, и свакако да се таквим њиховим понашањем не показује патриотизам. Захваљујем се власницима чији су објекти били изложени нападима на храбром и достојанственом држању. Наша држава јача је од сваког хулигана и убеђен сам да ће они који су бацили љагу на наш град и нашу државу бити процесуирани у складу са законом – истакао је градоначелник Вучевић и додао да појединци никада неће успети да наруше мир и безбедност свих грађана Новог Сада.

Градоначелник је том приликом нагласио да је Полицијска управа у Новом Саду током истраге поводом поменутих случајева привела одређена лица и вршила полиграфска тестирања како би се открили починиоци тих недела.

Власник пекаре „Европа“ Бајрам Темај изразио је захвалност градоначелнику и начелнику ПУ Нови Сад на максималном залагању поводом немилих инцидената. Он је рекао да се ситуација смирује и да он, као грађанин Новог Сада, не осећа страх посебно захваливши грађанима Новог Сада на свакодневној подршци.

Нови Сад, 20. октобар 2014. године