Читај ми

ВУЧЕВИЋ СА НОВИМ ШЕФОМ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији амбасадор Емануел Жофре састали су се у Градској кући у Новом Саду. Градоначелник Вучевић захвалио се амбасадору на посети, као и на подршци ЕУ у реализацији важних пројеката за Нови Сад и Србију, као што су изградња Жежељевог моста и зграде правосудних органа, решавање стамбеног питања избеглица и многи други пројекти у виталним областима.

Вучевић је истакао да Нови Сад као локална самоуправа значајно узима учешће у активностима које Србију приближавају породици европских земаља, али и да ''Српска Атина'' традиционално негује европске вредности, односно толеранцију и хармоничан суживот бројних нација. Званичници су оценили и да ЕУ инфо кутак у Новом Саду добро ради доприносећи информисању грађана о процесу приступања Србије Европској унији и утицају тог процеса на њихов живот.

Амбасадор Емануел Жофре честитао је Новом Саду на успешној реализацији европских пројеката и оценио као веома важне све активности које доприносе стабилности у региону која је предуслов укупног напретка.

Саговорници су изразили уверење да ће досадашња добра сарадња бити настављена, а све у циљу заједничког залагања за владавину права и стварање стабилног демократског окружења које је предуслов за економски раст и побољшање животног стандарда свих грађана.

Нови Сад, 22. септембар 2021. године