Читај ми

ВУЧЕВИЋ ОДРЖАО САСТАНАК СА КОНЗУЛКОМ ЦРНЕ ГОРЕ

Градоначелник Милош Вучевић и генерална конзулка Црне Горе Невенка Ћировић састали су се у Градској кући у Новом Саду. Градоначелник је конзулки захвалио на првој званичној посети и изразио очекивање да ће будућа сарадња бити успешна на обострану добробит.

Саговорници су закључили да су односи између Новог Сада с једне стране и побратимске Будве, као и Тивта, који ће такође бити на најзначајнијој листи градова пријатеља, веома добри.

Вучевић је рекао да је тренутно окосница сарадње са Будвом и градовима Боке Которске подршка Новог Сада њиховом настојању да 2028. године постану Европска престоница културе.

- Нови Сад ће несебично поделити своја знања и искуства, јер циљ нам је да имамо јак и развијен регион и добре међусуседске односе - рекао је Вучевић. Конзулка и Градоначелник сагласили су се да чврста животна повезаност грађана Србије и Црне Горе треба да буде упориште културне, економске и сваке друге сарадње двеју пријатељских држава.

Они су оценили да дипломатија и политика мира немају алтернативу и да једино политички стабилан регион може да донесе економски процват и бољи живот свим грађанима на овом подручју.

Нови Сад, 28. фебруар 2022. године