Читај ми

ВЕЛИКИ БИЦИКЛИСТИЧКИ ДЕФИЛЕ ОДРЖАН У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић предводиo je велики дефиле бициклиста који су организовали Град Нови Сад, Градска управа за спорт и омладину и Бициклистички клуб „Нови Сад“ у оквиру обележавања „Светског дана без аутомобила“.

- Масовно учешће у оваквим активностима је сигуран знак да Нови Сад полако али сигурно постаје град бициклиста. Драго ми је што смо први град у Србији који је увео градски бицикл и што се тај вид јавног превоза све више користи. Градећи нове булеваре и сређујући све улице у Новом Саду водимо рачуна да реконструишемо постојеће бициклистичке стазе, али и да изградимо нове. Наш заједнички циљ је да живимо у здравом окружењу и зато бих волео да наш град преплаве бициклисти, јер тако ће бити чистији ваздух који дишемо и самим тим бићемо здравији. Захваљујем Вам се што сте подржали данашњу акцију, и надам се да ће нас идуће године бити још више – нагласио је градоначелник Павличић.

Бројни грађани учествовали су у вожњи кроз град и тако су дали свој допринос промоцији здравог начина живота. Циљ дефилеа био је на Штранду, а тамо је учеснике дочекао музички програм и освежење. Они који нису имали свој бицикл могли су да учествују у дефилеу користећи, без надокнаде, Градски бицикл.

Нови Сад, 23. септембар 2011. године