Читај ми

“ ВЕБ ПОРТАЛ ЗА ИНВЕСТИТОРЕ СА ГИС-ом“

Канцеларијa за локални економски развој на конференцији за новинаре у Градској кући представила је до сада реализоване и предстојеће активности пројекта „Веб портал за инвеститоре са ГИС–ом" који финансира Делегација Европске уније у Републици Србији, у оквиру Програма EXCHANGE 3, a који спроводи Стална конфереција градова и општина. Партнери на Пројекту су Град Суботица и ЈП Завод за изградњу града Нови Сад.

- Пројекат има за циљ да на једном месту обухвати скуп информација које су неопходне потенцијалним инвеститорима како би се одлучили да инвестирају у наш град. На овај начин сви заинтересовани ће имати увид у све локације којима располаже Град, а које су намењене продаји, информације о олакшицама, као и информације о потребним корацима и процедурама које је потребно извести да би инвестиција била успешно завршена – рекао је Зоран Ивошевић шеф Канцеларије за локални економски развој и менаџер пројекта.

Интернет портал ће садржати податке о актуелним вестима из привредног живота Новог Сада, основне информације о граду, план и стратегију привредног развоја, регистар инвеститора, актуелне законе, тачно описане процедуре које се тичу изградње и могућност преузимањa образаца, затим конкурсе везане за инвестиције, каталог локација и ГИС. Завршетак пројекта планиран је за крај децембра 2011. године, а његова укупна вредност износи око 290 хиљада еура.


Нови Сад, 17. новембар 2011. године