Читај ми

УРУЧЕНИ УГОВОРИ УПРАВЕ ЗА КАПИТАЛНА УЛАГАЊА АП ВОЈВОДИНЕ

Уговори Управе за капитална улагања АП Војводине са конкурса за бесповратна средства за финансирање и суфинансирање пројеката уручени су представницима градова, општина и здравствених институција, који су остварили то право. Уговоре су уручили председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић, а том догађају присуствовао је и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

- Реч је о уговору о суфинансирању у области путне инфраструктуре за шта је Покрајина обезбедила 103 милиона динара, а исто толико и Град Нови Сад. Односи се на реконструкцију Милетићеве улице, од угла са Грчкошколском па до раскрснице са Улицом Јована Суботића, потом на реконструкцију Партизанске улице, кaо и коловоза на бенту на Камењару. Град је такође добио средства у износу од 204 милиона динара за изградњу зграде Завода за хитну медицинску помоћ, с тим да је финансијски удео Града нешто виши од те суме – истакао је градоначелник Милош Вучевић. Он је такође нагласио да је у процесу заједничка реализација пројекта реконстуркције универзитетског кампуса, и да све активности предвиђене Протоколом о сарадњи Града и Покрајине несметано теку.

- Волео бих да 2018. године уђемо у реализацију пројекта реконструкције Булевара oслобођења, а ове године да заједнички са Републиком и Покрајином радимо Сентандрејски булевар и пројектовање моста на Сентандрејском путу – изјавио је Милош Вучевић и најавио да ће следећег уторка бити уприличена презентација пројекта пете фазе изградње Булевара Европе у кинеској амбасади. Пројекат се односи на наставак изградње на деоници од укрштања Булевара Европе и Булевара Патријарха Павла, преко Лимана 4, то јест новог моста и спајања код Сремске Каменице, односно обилазнице на будућем ауто-путу Рума - Нови Сад. Реч је о јако скупом и великом подухвату, а кинески инвеститри су очигледно препознали свој интерес јер су тражили презентацију само недељу дана након састанка са амбасадором НР Кине који је градоначелник Вучевић одржао у Градској кући.

Градоначелник Вучевић споменуо је и то да је једна велика немачка компанија заинтересована да отвари фабрику у Србији, па је тим поводом обишла седам градова, међу којима и Нови Сад где је показала интересовање за Радну зону ''Север 4''. Иначе, реч је о фабрици која би требало да има око 2000 запослених, и градоначелник је рекао да Град чини све како би и тог инвеститора довео у Нови Сад.

Управа за капитална улагања АП Војводине доделила је укупно 1.404.436.320,00 динара на седам јавних конкурса, и то у областима локалног и регионалног економског развоја, културе, предшколског и основног образовања и васпитања, развоја спорта, саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода и здравствене заштите.

Нови Сад, 23. фебруар 2017. године