Читај ми

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ ТИМОВИМА НАЈБОЉЕ ИЗРАЂЕНИХ МОБИЛНИХ АПЛИКАЦИЈА У ОКВИРУ ''WеLive'' КОНКУРСА

Шеф Канцеларије за локални економски развој мр Горан Сечујски уручиo је награде, односно лаптоп и таблет рачунаре, тимовима који су израдили најбоље мобилне апликације у циљу унапређења ефикасности јавних сервиса на бази отворених података у областима екологије и културе.

На Јавни оглас путем ''WeLive'' платформе било је пријављено девет тимова по три члана, а након провере испуњености услова утврђених Јавним огласом пет тимова је ушло у поступак такмичења за израду мобилних апликација у циљу унапређења ефикасности јавних сервиса на бази отворених података у областима екологије и културе.
„Као једну од највећих вредности пројекта 'WeLive' истакао бих отварање теме о отвореним подацима на локалном нивоу. Ради се о области која отвара многе могућности за стварање нових вредности, као што је израда мобилних апликација, што је била и основна идеја хакатона који смо организовали“ навео је Горан Сечујски.
Мобилне апликације су биле креиране за једну од раније предложених идеја: ''Street Art Novi Sad'', ''Град Нови Сад месечно баци 100000 евра у пластици'' и ''Јавне чесме и бунари на којима је вода за пиће безбедна''. Прву награду и то три лаптоп рачунара „ASUS X541UV – DM934“ добио је тим „Нас троје“, Милош Јокић, Соња Мијатовић и Стефан Перлић за израду мобилне апликације за идеју ''Street Art Novi Sad'' , другу награду и то три лаптоп рачунара „ASUS X541NA – GO121“ добио је тим „ZeroCodeTeam“, Раде Симикић, Мића Ћетковић и Дамјан Јелић за израду мобилне апликације за идеју ''Град Нови Сад месечно баци 100000 евра у пластици'' и трећу награду и три таблет рачунара „ASUS Z380M – 6A029A“ добио је тим „UrbanStreetArt NS“, Вишња Кнежевић, Хелена Зечевић и Лука Малетин за израду мобилне апликације за идеју ''Street Art Novi Sad''.
Циљ овог пројекта, у којем учествују Град Нови Сад, ЈКП ''Информатика'' и DunavNet d.o.o, је да се унапреде услуге локалне администрације кроз развој информационих технологија и мобилних сервиса који ће омогућити грађанима и привредним субјектима да послове са јавним сектором решавају на ефикаснији начин.
Пројекат 'WeLive'' реализован у оквиру програма ''Horizon 2020''.