Читај ми

УРЕДНО СНАБДЕВАЊЕ ЕЛЕКТРИЧНОМ ЕНЕРГИЈОМ У ЦЕЛОЈ СРБИЈИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и в.д. директора ЈП ЕПС Милорад Грчић посетили су национални дистрибутивни и диспечерски центар Електопривреде Србије у Новом Саду. Том приликом констатовано је да је снабдевање електричном енергијом уредно у целој Србији и да је систем стабилан.

- За нас грађане најважније је да систем функционише како треба, и да ћемо бити уредно снабдевени електричном енергијом и у новогодишњој ноћи. Са представницима ЕПС-а разговараћемо о новим инвестицијама у Новом Саду, с обзиром на то да је град нарастао и да има веће потребе. Само у овој години ЕПС у Новом Саду има 7500 више потрошача када је реч о домаћинствима и преко 800 привредних субјеката више - нагласио је градоначелник Вучевић и посебно се захвалио дежурној служби која ће радити током празника како би грађани могли без проблема да прославе Нову годину.

Како је рекао Милорад Грчић, центар у Новом Саду је један од најмодернијих у Европи, а изграђен је у априлу 2016. године.

- Из центра у Новом Саду надгледа се транспорт електричне енергије широм Србије и зато је он веома важан. Будућност ЕПС-а је у модернизацији и проширивању производних капацитета, а циљ је да буде лидер на Балкану. Важна вест за све грађане је да смо добили енергетску дозволу за изградњу ветро-парка, вредног 100 милиона евра, у Костолцу. Очекујемо да у трећем кварталу 2019. почну припреме за његову изградњу - казао је Грчић и пожело све најбоље грађанима у новој години.

Током посете националном дистрибутивном и диспечерском центру, речено је да ЕПС већ трећу годину завршава са пословањем у плусу, а наплата услуга износи скоро 100 процената.

Нови Сад, 31. децембар 2018. године