Читај ми

УРЕЂУЈУ СЕ САОБРАЋАЈНЕ ПОВРШИНЕ У ВЕТЕРНИКУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на уређењу саобраћајних површина који се реализују у неколико улица у Ветернику. Радове изводи ЈКП „Пут“ и то у улицама Војводе Мишића, Цара Лазара, Милана Тепића, Браће Токин, Книнској и Омладинској.

- Настављамо константно инвестирање на територији Месне заједнице „Ветерник“ која има велике комуналне потребе. Ове године у Ветерник ћемо уложити преко 300 милиона динара, а добра вест је да спремамо ребалансом новац за изградњу највећег потеза канализационе мреже. То је слив Улице Драгослава Срејовића, и та инвестиција је вредна преко два милиона евра. Ове године желимо да уговоримо послове, а да 2019. крене њихова реализација. Паралелно се одвијају радови на сливу у Улици Зузане Халупове и Лептирове улице. Договор је са ЈГСП „Нови Сад“ да се отвори нова аутобуска линија, 51А, и 51Б, која ће повезивати Сајлово и Ветерник кроз Улицу краља Петра, јер су то тражили становници Ветерника, и много нам је лакше када добијамо конкретне захтеве од месних заједница  - нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Како је рекао намера Града је да се Нови Сад равномерно развија, што се постиже константним улагањем.

- Радимо на томе да Ветерник буде добро место за живот како грађани и заслужују. Приближава се и велики јубилеј, 100 година од насељавања Ветерника, односно доласка солунских добровољаца, што је велика светковина. Нови Сад ће ове године са ребалансом буџета у путну инфраструктуру уложити преко милијарду динара, што је више него прошле године, а при томе мислим само на одржавање саобраћајница - казао је Вучевић.

Градоначелник се уверио да радници и када су велике врућине имају редовне паузе и освежење и да претпостављени воде рачуна о њиховој безбедности.  Он је приликом обиласка радова позвао суграђане да дају сагласност која је неопходна за лакше решавање имовинско-правних односа, јер је то основни услов за даље улагање у развој и инфраструктуру насеља.

- Према садашњим подацима можемо очекивати боље извршење буџета у односу на прошлу годину,  а 2019. година ће у погледу инфраструктуре бити инвестициона ''експлозија''. Такође, очекујем и значајније приватне инвестиције које  ће повољно утицати  на буџет Града - оценио је градоначелник Вучевић.

Радови у Ветернику изведени су у укупној дужини од око три километра, а вредност посла је око 26,4 милиона динара. Поправка саобраћајних површина подразумева асфалтирање, санацију туцаничких коловоза и уређење банкина.

Нови Сад, 12. јун 2018. године