Читај ми

УКЛАЊАЊЕ ДЕПОНИЈА И ЧИШЋЕЊЕ РОКОВОГ ПОТОКА У ПЕТРОВАРАДИНУ

Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић посетиo je Mесну заједницу Петроварадин где jе са председником Савета Душаном Поповићем разговараo о актуелном стању и активностима у тој МЗ.

Реч је о редовном обиласку месних заједница које ресорни члан Градског већа спроводи како би непосредном комуникацијом што брже и лакше била решена горућа питања.

- Свим месним заједницама придајемо подједнак значај. У претходном периоду у Петроварадину је, између осталог, асфалтирано или насуто струганим асфалтом око 8000 метара улица и путева. Радови на прочишћавању Роковог потока свакако су једни од највећих, и спроводе се превентивно, како би спречили појаву проблема. Такође је важно да поменемо и активности на уклањању дивљих депонија, којих има око десет, а са којих је већ однето око 1500 кубика смећа - истакао је члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић и позвао грађане да користе услуге ЈКП ''Чистоћа'' и да отпад третирају на прописан начин, како се депоније више не би стварале.

До сада је извршено багерско тарупирање косина обала Роковог потока на површини од 1 200 м2 и уклоњена је вегетација на потезу до Садова, а у току су радови на даљем крчењу растиња до пруге за Беочин као и на измуљивању узводно до Улице Вука Исаковича.

Председник Савета МЗ Петроварадин Душан Поповић захавлио се представницима Града Новог Сада на одговорном односу према захтевима грађана Петроварадина и изразио уверење да ће се добра и успешна сарадња наставити.

Нови Сад, 18. новембар 2014. године