Читај ми

УЧЕСНИЦИ МЕЂУНАРОДНОГ СИМПОЗИЈУМА О ХИБРИДНОМ ИМИЏИНГУ И МОЛЕКУЛАРНОЈ ТЕРАПИЈИ НА ПРИЈЕМУ У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Нови Сад је од данас домаћин „Другог српског симпозијума о хибридном имиџингу и молекуларној терапији са међународним учешћем“, где поред домаћих стручњака из области нуклеарне медицине, учествује и 80 гостију који долазе из Сједињених Америчких Држава, Немачке, Аустрије, Италије, Француске, Енглеске, Мађарске и земаља из региона. Учеснике Симпозијума примио је шеф кабинета градоначелника Новог Сада Александар Петровић, који им је пожелео добродошлицу у Нови Сад и успешан рад.

-Веома ми је драго што најеминентнији светски стручњаци из области нуклеарне медицине бораве у нашем граду. Сигуран сам да ће учесници Симпозијума о хибридном имиџингу и молекуларној терапији разменити искуства и доћи до нових сазнања, као и да ће провести лепе тренутке у Новом Саду и вратити се кући са незаборавним утисцима-  изјавио је Александар Петровић.

Према речима начелнице Завода за нуклеарну медицину Института за онкологију проф. др Јасне Михаиловић овакви конгреси су значајни догађаји где се стручњаци упознају и стичу важне контакте.
-Ми смо веома поносни што су колеге из целог света прихватиле наш позив да дођу и пренесу своја искуства  нашим лекарима. Едукација младих лекара је веома важна и ми планирамо да их пошаљемо у иностранство, како би тамо стекли знање које ће применити на пацијентима у Србији – истакла је проф. др Јасна Михаиловић.

Симпозијум траје до 5. априла и одржава се под покровитељством Европског удружења нуклеарне медицине, а организатори су Онколошки институт Војводине у Сремској Каменици, Медицински факултет Универзитета у Новом Саду и Удружење нуклеарне медицине Србије.

Нови Сад, 3. април 2014. године