Читај ми

ЈУБИЛАРНА 50. АКЦИЈА „ОТВОРЕНА ВРАТА ДОМА ЗДРАВЉА“ ОДРЖАНА У КАЋУ

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ присуствовао је акцији „Отворена врата Дома здравља“ која је ове суботе одржана у Светосавском дому у Каћу. У тој акцији, која се спроводи по педесети пут на територији Новог Сада, своје здравствено стање је до сада проверило око 16.000 грађана.

- Веома је битно што се грађани одазивају у овако великом броју, јер је то показатељ да је акција постала препознатљива и да се њени позитивни ефекти већ уочавају у успешном превентивном деловању становништва. Људи су препознали јединствену прилику да направе комлетан скрининг свог здравља без чекања, заказивања прегледа, у веома кратком року и на једном месту уз лекаре доступне за савете. На овај начин, не само да се превентивно делује на нека нежељена здравствена стања, већ се људима у интерактивном односу приближавају и услуге лекара на пољу примарне здравствене заштите– рекао је проф. др Александар Кираљ.

Директор Дома здравља Нови Сад др Живота Лазаревић најавио је наредну акцију за две недеље у новосадском насељу Адице, када ће грађани поново бити у прилици да бесплатно провере ниво шећера, холестерола и триглицерида у крви, да измере крвни притисак, ураде ЕКГ мониторинг, прегледају младеже, провере густину костију и посаветују се са медицинским радницима.

Нови Сад, 19. фебруар 2011. године